Deținătorii de dispozitive Apple trebuie să își facă acest update imediat! Un patch lansat de urgenţă , pentru o versiune mai veche de iOS, folosită de iPhone-uri şi iPad-uri lansate cu mai mulţi ani în urmă, vine să rezolve o nouă problemă de securitate gravă.

Nu este prima dată când în acest an când compania americană de confruntă cu astfel de probleme grave de securitate.

Deținătorii de dispozitive Apple trebuie să își facă acest update imediat! Vulnerabilitate foarte gravă

Apple continuă seria ce pare interminabilă a patch-urilor de securitate pe care a trebuit să le lanseze anul acesta, cu un update ce poartă titulatura CVE-2021-30869 şi vine să rezolve o vulnerabilitate exploatată deja de hackeri.

Problema se regăseşte în kernel-ul sistemului de operare şi permite hackerilor să ruleze de la distanţă cod cu privilegii maxime pe dispozitivele compromise. Cu alte cuvinte, un hacker poate să dea ce comenzi vrea pe un device pe care a pătruns folosind această vulnerabilitate.

Sunt afectate iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 şi iPod touch (gen 6). Acestora li se alătură sistemele cu versiunea 2021-06 de macOS Catalina, potrivit news.ro.

An 2021 deosebit de agitat pe partea de securitate

Ca de obicei în cazurile vulnerabilităţilor atât de grave, utilizatorilor acestor dispozitive li se recomandă să instaleze cât mai rapid update-ul.

Apple a avut un an 2021 deosebit de agitat pe partea de securitate, până acum. Începând cu februarie, aproape că nu a fost lună în care compania americană să nu fie nevoită să lanseze cel puţin patch de securitate. Şi, de cele mai multe ori, vulnerabilităţile vizate erau de tip 0-day.

Apple este o companie din Silicon Valley cu sediul în Cupertino, California. Cunoscută mai ales pentru proiectarea dezvoltarea și comercializarea electronicelor de consum, software de calculator și a serviciilor online.

Este considerată a fi una dintre cele 5 (Big Five) cele mai mari companii de tehnologia informației din USA, pe lângă Amazon, Google, Microsoft și Facebook.

Printre produsele și serviciile cele mai cunoscute și de succes, se numără: iPhone, iPad, iPod, Mac și iTunes.