17 cazuri noi de Covid, varianta Delta, provenită din India sunt deja depistate în Argeş. 12 din cei infectaţi sunt din Piteşti, iar autorităţile recomandă vaccinarea de urgenţă.

Doi oameni diagnosticaţi cu această mutaţie au murit. Institutul de Sănătate Publică spune că în zonă există transmitere comunitară a coronavirusului.

Primul caz cu varianta Delta a fost depistat în Argeş pe 24 mai, iar ultimul în 10 iunie. Încă 130 de probe, recoltate după această dată, se afla în lucru. Pacienţii infectaţi cu această variantă nu se cunosc între ei.

Până în acest moment nu există date care să indice vreo legătură între cele 17 persoane care au fost depistate cu această variană de Covid-19, primul caz ar fi al unui lucrător de la o firmă de transport internaţional, însă pentru celelalte nu s-a stabilit vreo legătură cu acea persoană.

Varianta Delta este mult mai contagioasă

Varianta Delta este mult mai contagioasă decât cele depistate până acum, iar autorităţile estimează că va deveni dominantă până la sfârşitul lunii august

12 persoane din cele 17, sunt pensionare sau fără ocupaţie. Adică nu merg într-un loc de muncă, nu merg într-un colectiv.

Medicii au remarcat o creştere a necesităţii de supraveghere medicală, pentru cei care au contractat varianta Delta.

Medic: ”Deocamdată protocoalele terapeutice rămân neschimbate, răspunsul la tratamentele în uz este bun, satisfăcător, şi se pare ca factori individuali, cum ar fi vârstă, alte patologii, fac diferenţa în evoluţia bolii”.

Vaccinurile care se administrează în România sunt eficiente şi în fața variantei Delta- susţine Agenţia Europeană a Medicamentului. Dintre cei 17 oameni depistaţi cu mutaţia provenită din India, unul singur era vaccinat anticovid

Bilanţ COVID-19 pentru ziua de vineri, 2 iulie

Până astăzi, 2 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.860 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 37 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.