Cele mai ieftine apartamente din Bucureşti pot fi găsite în cartierul Rahova, unde preţul mediu pe metru pătrat util la oferte este de 1.078 de euro, iar cele mai scumpe apartamente se găsesc în zona Unirii, unde media este de 1.799 de euro/mp util, potrivit indicelui imobilare.ro.

0-42772-ieftine.jpgÎn topul celor mai ieftine zone din Bucureşti se înscrie şi Berceni, unde media de preţ este de 1.118 euro/mp util şi Olteniţei cu o medie de 1.127 de euro/mp.

În ceea ce privesc zonele cele mai scumpe, Dorobanţi este pe locul doi, cu o medie de preţ de 1.756 de euro/mp, urmat de Floreasca cu 1.733 de euro/mp.

Topul zonelor active

0-42771-active.jpgPotrivit indicelui imobiliar, cele mai active zone din Bucureşti, din perspectiva numărului de oferte, al anunţurilor noi intrate şi ieşite de pe piaţă, Titanul se înscrie pe primul loc, urmat de Militari, Drumul Taberei, Pantelimon şi Dristor.

La nivel general, preţurile apartamentelor din Bucureşti s-au redus în ultimul an în medie cu 45%, cea mai mare scădere fiind înregistrată la locuinţele noi cu trei camere din ansamblurile rezidenţiale.

Astfel, preţul apartamentelor noi a înregistrat, la nivelul Capitalei, o scădere de 51%, cele mai afectate fiind apartamentele cu trei camere a căror rată de scădere, de 54,29%, a depăşit media locuinţelor noi în perioada noiembrie 2008-noiembrie 2009. Pentru apartamentele cu două camere indicele arată o scădere cu 49,57%, pentru cele cu o cameră de 48,36%, iar pentru patru camere de 48,52%.

Faţă de luna octombrie însă preţurile au crescut uşor pentru locuinţele noi cu două camere şi şi-au continuat deprecierea pentru celelalte tipuri.

Citeşte şi Indicele imobiliare.ro: Apartamentele s-au ieftinit cu 33%, în ultimul an, în marile oraşe