Interviu cu Gheorghe Achim, DG Star Transmission și Star Assembly

Care a fost numărul mediu de angajați la finalul anului 2020 și cât au însumat cheltuielile de personal?
GHEORGHE ACHIM: Numărul mediu de angajați la nivel de grup (Star Transmission și Star Assembly) în 2020 a fost 2850.

Care a fost cifra de afaceri și profitul pentru anul precedent?
GHEORGHE ACHIM: Profit Star Transmission + Star Assembly 2019: 297.703.558 RON
• Cifră de afaceri netă Star Transmission + Star Assembly 2019: 7.557.027.811 RON

Ce programe de formare și dezvoltare profesională are compania dvs. pentru angajați?
GHEORGHE ACHIM: Angajații noștri sunt cheia succesului Daimler la nivel mondial. Acesta este motivul pentru care investim pe scară largă în formarea și dezvoltarea profesională a angajaților și continuăm să ne îmbunătățim programele de dezvoltare facilitate de către departamentul de Resurse Umane. Programele noastre vizează atât dezvoltarea abilităților tehnice, cât și dezvoltarea abilităților soft, atât de necesare într-o companie. Datorită mobilității electrice și digitalizării, ne confruntăm în prezent cu cea mai mare schimbare structurală din istoria industriei auto. Obiectivul nostru este de a-i pregăti pe angajați pentru această schimbare într-o manieră specifică. Pentru aceasta, îi calificăm continuu în vederea acestor schimbări tehnologice și îi familiarizăm cu noile cerințe, concentrându-ne astfel pe „profesionistul viitorului”; abordarea pe care o folosim utilizează metode de învățare digitală, cu precădere în contextul actual, în care mediul digital a devenit esențial în activitatea de zi cu zi. Prin urmare, a trebuit să ne adaptăm la noua realitate și ne-am intensificat acțiunile în zona online. Ne concentrăm acum pe dezvoltarea personalului într-o manieră orientată spre viitor, astfel încât să fim pregătiți pentru schimbările tehnologice care vor urma.

Care este salariul mediu brut oferit în cadrul companiei dumneavoastră?
GHEORGHE ACHIM: Funcția și nivelul angajatului determină salariul de bază fix. Valoarea compensației finale este determinată de sarcinile, performanța, calificările și experiența unui angajat, toate combinate cu avansarea noilor tehnologii și cererea ridicată a competenței respective. Oriunde în lume lucrezi pentru Daimler, te poți baza pe faptul că toate companiile Grupului plătesc tarifele standard pentru piața și industria în care operează. Aceasta înseamnă că nivelurile salariale sunt stabilite prin convenții colective. În cazul în care există obligații care decurg din negocierile colective, societățile Daimler oferă, în mod normal, beneficii voluntare suplimentare.

Care sunt beneficiile pe care le oferiți pentru angajați?
GHEORGHE ACHIM: Ca organizație, ne bazăm pe competențele și angajamentul profund al colegilor noștri. Ce oferim în schimb: un mediu de lucru optim, spirit de echipă, opțiuni diverse pentru proiecte și oportunități de dezvoltare și un pachet atractiv de compensații și beneficii, inclusiv transport, tichete de masă și vacanță, asistență medicală la sediul companiei, asigurare de viață, subvenție masă servită la cantină, diverse evenimente pentru angajați și o tombolă a fidelității.

Care este profilul angajatului pe care compania dvs. îl caută?
GHEORGHE ACHIM: Căutăm profesioniști cu gândire de perspectivă, pasionați de activitatea pe care o desfășoară, care conduc inovația și sunt jucători de echipă. Oameni care apreciază munca și prosperă într-un mediu de lucru internațional aflat în continuă transformare. Oferim numeroase oportunități: un nou nivel de înțelegere, noi responsabilități și perspective.

Care sunt cele mai mari dificultăți pe care le întâmpinați atunci când recrutați personal?
GHEORGHE ACHIM: Rata șomajului este foarte scăzută în regiune, ceea ce este un indicator foarte bun de creștere economică; având în vedere acest lucru, depunem eforturi în promovarea culturii noastre și a mediului de lucru către potențiali viitori candidați, precum și să dezvoltăm programe dedicate retenției angajaților. O provocare specială de recrutare este găsirea de ingineri și specialiști, care preferă de regulă să se stabilească în orașe mai mari. Multe provocări actuale afectează, de altfel, activitatea noastră de resurse umane. Pentru a le face față, trebuie să creăm condiții adecvate pentru o varietate de metode de formare profesională – de exemplu, pentru învățarea formală și informală, metodele de învățare în ritm propriu și calificarea la locul de muncă. În plus, trebuie să reacționăm la faptul că timpul disponibil pentru învățare este în scădere, deși dezvoltarea tehnologică rapidă a produselor și sistemelor necesită un transfer rapid și flexibil de noi cunoștințe. În cele din urmă, dar important, sarcina noastră este de a promova motivația și capacitatea de învățare pe tot parcursul vieții în rândul tuturor angajaților noștri. Profilurile și activitățile profesionale se schimbă din ce în ce mai repede. Acesta este motivul pentru care avem o perspectivă lungă asupra dezvoltării planurilor noastre de formare. Același lucru este valabil și pentru angajarea tinerelor talente. Sistemul dual de formare rămâne un model de succes pentru noi. Acest lucru se datorează faptului că transformarea tehnologică este posibilă doar cu oameni bine calificați, care pot combina cu succes teoria și practica.

Care au fost cele mai importante provocări prin care compania dvs. a trecut în ultimul an? (din perspectiva departamentului de resurse umane)
GHEORGHE ACHIM: Pandemia a fost și este încă o provocare majoră pentru noi toți. Ne dorim să asigurăm capacitățile de producție necesare produselor noastre, dar un lucru este clar: sănătatea și siguranța angajaților noștri sunt prioritare. Pe lângă sănătate, ne străduim să promovăm în continuare valori precum integritatea, entuziasmul, deschiderea și gândirea orientată spre viitor în rândul angajaților, în special în aceste perioade de pandemie; aceasta pentru a asigura viitorul prin digitalizare și prin dezvoltarea competențelor umane pentru a face față noilor tehnologii.

Ce programe aveți pentru a preîntâmpina plecare oamenilor din companie?
GHEORGHE ACHIM: Angajarea de personal înalt calificat în posturi solicitante și continuitatea activității în cadrul Grupului – acesta este scopul dezvoltării noastre. Însoțim tot parcursul formării individuale, precum și a carierei prin programe extinse de formare și dezvoltare profesională și măsuri de promovare a unui mediu de lucru cât mai atractiv și sănătos, cu un echilibru între viața personală și cea profesională.