Dr. Anthony Fauci, directorul National Institute of Allergy and Infectious Diseases (Institutul Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase) din Statele Unite ale Americii, a declarat miercuri, în cadrul unei discuții online guvernatorul statului California, Gavin Newsom, că SUA vor reveni la o formă de normalitate chiar dacă au existat întârzieri în campania de vaccinare.

În urma noii mutații, care a apărut și în SUA, Anthony Fauci spune că este normal ca astfel de virusuri să sufere mutaţii şi că mai multe contaminări cu noua variantă să apară în ţară.

Noua tulpină nu pare să reinfecteze persoanele care au avut coronavirus

Consilierul pe probleme de coronavirus, numit de către președintele ales Joe Biden, spune că cei care au fost deja contaminaţi cu SARS-CoV-2 „nu par să se reinfecteze cu aceasta”, adăugând că orice imunitate deja obţinută „protejează faţă de această tulpină”.

Mai mult decât atât, el a  subliniat că noile vaccinuri aprobate se vor dovedi la fel de eficiente împotriva ei ca şi împotriva formelor deja cunoscute ale virusului.

Suficientă imunizare colectivă

Doctorul Anthony Fauci a mai declarat miercuri că este încrezător că erorile iniţiale în distribuţia vaccinului vor fi rezolvate. El se aşteaptă ca imunizarea să fie disponibilă în SUA la cerere până în luna aprilie, chiar dacă preşedintele ales Joe Biden a avertizat marţi că ar putea dura ani până ce majoritatea americanilor vor fi vaccinaţi, având în vedere întârzierile în distribuţia vaccinului, notează news.ro.

„Până la începutul toamnei, vom avea suficientă imunitate colectivă astfel încât să putem reveni la ceva aproape de normalitate – şcoli, teatre, evenimente sportive, restaurante”, a completat Fauci, căruia i-a fost administrat vaccinul anti-Covid în urmă cu o săptămână.

Statele Unite au înregistrat până în prezent peste 19,74 milioane de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 342.000 de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.