Instituțiile au obligația de a primi înscrisuri semnate cu semnătură electronică de către persoanele fizice sau juridice. Autoritățile și instituțiile au la dispoziție 15 zile pentru emiterea actelor administrative necesare punerii în aplicare a ordonanței.

Necesitatea digitalizării

”Acest act normativ este un mare pas înainte spre digitalizarea administrației publice românești. Oamenii nu vor mai fi nevoiți să meargă la un ghișeu sau altul pentru a depune documente. Vor putea face acest lucru online, cu ajutorul semnăturii electronice. Este nu doar mai comod și mai simplu, dar este și mai sigur în această perioadă de pandemie” a declarat Camelia Ivan, CEO Trans Sped, furnizor de semnătură electronică cu certificat calificat în cloud. ”Și pentru contribuabili și pentru instituții va fi o curbă a învățării accentuată, dar rezultatul merită toate eforturile. România va ieși din evul mediu birocratic și va ajunge să aibă o administrație publică modernă” a arătat Camelia Ivan.

Apelați aici

Pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de semnătură electronică, Trans Sped eliberează semnătură electronică cu certificat calificat pe baza identificării video. Cei care solicită semnătură electronică nu trebuie să se deplaseze la sediul furnizorului sau să aducă personal documente și copii ale actelor de identitate. Toată procedura pentru obținerea semnăturii electronice se realizează exclusiv la distanță, pe baza unei soluții de identificare video certificate în conformitate cu Regulamentul european eIDAS (910/2014). Mai multe detalii despre obținerea semnăturii electronice cu certificat calificat pe baza identificării video pot fi accesate aici: https://www.transsped.ro/certificate