Cele mai performante fonduri mutuale au inregistrat in 2000 cresteri de 43,80% – FNI; 29,81% – FNA, fonduri ce au ca principale instrumente de investitii disponibilitatile in cont si certificate de trezorerie. Urmeaza fondul mutual Capital Plus cu o crestere de 25,19%, realizata anul acesta, si FIDE cu 24,14%. Tot peste dobanzile bancare au oferit cresteri si fondurile mutuale incadrate in categoria de risc zero: Gelsor, FCE, Stabilo, Active Dinamic, Tezaur.
In topul rentabilitatii urmeaza dobanzile bancare pentru depozite lunare, depozite trimestriale, certificatele de trezorerie cu discont, (in conditii de risc „zero”) si dobanzile bancare pentru depozitele saptamanale.
Pe ultimul loc, investitiile in dolari au oferit o crestere de 10,68% de la inceputul anului. Corelata cu dobanda maxima oferita la depozitele in valuta, investitia in dolari a atins un nivel maxim de 12,8% de la inceputul anului.
Pentru persoane fizice, o investitie profitabila au fost certificatele de trezorerie cu dobanda de 49%, emise pe 90 de zile si care s-au putut achizitiona pana la data de 5 mai.