Premierul britanic, Theresa May, va reveni, sâmbătă, la Bruxelles, pentru a se pune de acord cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, pe tema “finalizării” acordului privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres. 

Întâlnirea are loc în contextul discuțiilor care au avut loc miercuri, când cei doi lideri politici nu au reuşit să ajungă la un acord asupra relaţiilor viitoare dintre Marea Britanie şi UE

“Mă voi întoarce sâmbătă pentru alte întâlniri (…) inclusiv din nou cu preşedintele Juncker, pentru a discuta cum ne putem asigura că putem finaliza acest proces”, a precizat premierul Theresa May.

Premierul britanic a menționat că “sunt unele chestiuni care încă necesită rezolvare”, fără a preciza, însă, concret, despre ce este vorba. 

Theresa May a discutat miercuri, timp de aproximativ două ore cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bruxelles. Premierul britanic a menționat că a avut o întrevedere foarte bună cu Juncker la Bruxelles. “Am realizat noi progrese şi drept rezultat am dat suficientă direcţie negociatorilor noştri”, a spus Theresa May. “S-au înregistrat progrese foarte bune în cadrul reuniunii”, a indicat o purtătoare de cuvânt a Comisiei, citată de AFP. Dar “efortul continuă”, a conchis aceasta. 

Liderii europeni se reunesc duminică într-o ședință excepțională, să aprobe proiectul de acord pentru Brexit.​ Acordul de Brexit prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici.