Gabriela Dănănae, poreclită și ”sexy Dănănae”, a ajuns în consiliile de administrație ale Companiei de Autostrăzi (CNAIR) și Loteriei Române, potrivit declarațiilor sale de avere. Ea este și consiliera ministrului Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici.

Cu toate acestea, femeia nu pare să aibă experiența necesară, cel puțin din CV-ul postat pe site-ul CNAIR, Gabriela Dănănae a eliminat orice referire la calitatea de arbitru, păstrând doar reperele politice: consilier personal al ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici (din martie 2018), consilier parlamentar la Comisia pentru Mediu din Parlament (2014 – 2018), expert parlamentar la Comisia pentru buget din Senat (2010 – 2014). Ea arată și că este doctorand al Universității de Apărare Carol I.

Numele de Gabriela Dananae, data de naștere și absolvirea Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Universitatea București) apar atât în CV-ul postat pe site-ul CNAIR, cât și în interviul acordat site-ului oficial al Federației Române de Fotbal.

Din declarațiile ei de avere recente lipsește orice referire la activitatea din arbitraj. Singura referire este într-o declarație de avere din 2013, care arată că în anul 2012 a încasat de la Comisia Centrală a Arbitrilor suma de 9.290 de lei pentru activitatea de arbitru.

Dănănae are zero expertiză legată de administrarea infrastructurii (obiectivul CNAIR) și de aspectele financiare (Loteria Română), scrie G4media.ro.

În schimb, ea a făcut deliciu tabloidelor pentru care a pozat de-a lungul timpului ca ”sexy arbitra”. Ea a cochetat și cu modelingul, după cum arăta într-o declarație pentru Libertatea. ”Bineînţeles, am fost sfătuită de un om din domeniu, care a crezut în calităţile mele şi mi-a transmis credinţa în reuşită. Am cochetat cu modelingul, am prezentat ştiri sportive, dar prezentul şi viitorul meu se leagă strict de arbitraj. E ceea ce mă defineşte şi mă împlineşte. Pasiunea este într-adevăr mai puternică decât profesia. Cred că misoginismul nu îşi are loc în acest domeniu, dar la unele meciuri au fost spectatori care mi-au recomandat să merg să prezint moda”, a spus Dănănae.

Click scria în 2012 despre ”sexy Dănănae” că se conduce în viață după un citat din Cicero: „Abilităţile naturale fără educaţie au dus la glorie mult mai des decât educaţia fără abilităţi înnăscute”.

Citește și: