De asemenea, ministrul Finanțelor a precizat că nu înțelege logica președintelui , care a afirmat că lipsesc niște bani din bugetul de pensii.

„N-aș putea să intru în logica președintelui. Sunt aprecieri generale. Vedeți și astăzi amendamentele propuse în comisii și de la PNL și de la USR sunt amendamente fără rost. Totul e făcut în bătaie de joc”.

Eugen Teodorovici a menționat că sunt bani pentru plata pensiilor și a salariilor. „Toate creșterile sunt acoperite. Știți foarte bine că până astăzi nu am avut niciun fel de sincopă în a asigura plata acestor drepturi bănești, cu toate că s-a spus foarte des că nu ar fi bani suficienți. Mergem în continuare pe aceeași linie”.

Întrebat dacă consideră că își poate menține mandatul dacă creșterea economică nu ajunge la 5,5%, Teodorovici a spus că „De ce nu? Eu doar subliniez faptul că atunci când alții au spus ceva și nu a fost adevărat, niciodată nu s-a pus problema de punerea mandatului pe masă. Așa că hai să discutăm cu cei care, într-adevăr, pot să intre în astfel de discuții”.