Potrivit unui comunicat, transmis vineri, de Casa Albă, președintele american, Joe Biden, se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin, “la momentul potrivit”. Tensiunile dintre SUA și Rusia continuă după ce Joe Biden l-a descris miercuri pe Vladimir Putin drept un ”ucigaş”.

Joe Biden ”nu va da înapoi”

Joe Biden ”nu va da înapoi” şi ”va fi foarte direct şi foarte deschis cu privire la această relaţie”, le-a declarat reporterilor purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

După ce liderul de la Casa Albă a spus despre el că este un ”ucigaş” şi i-a promis că Rusia ”va plăti preţul” pentru amestecul în alegerile prezidenţiale din SUA, preşedintele Putin i-a urat lui Biden ”multă sănătate, fără niciun fel de ironie, fără glumă” şi mai târziu i-a propus o întâlnire online în zilele următoare.

”Preşedintele (Biden) se va întâlni cu preşedintele Putin la momentul potrivit”, a răspuns vineri în faţa presei Karine Jean-Pierre.

”Preşedintele Biden şi preşedintele Putin au perspective diferite asupra ţărilor lor, dar asupra a ceea ce ei sunt de acord este că trebuie să găsim în continuare modalităţi de a colabora acolo unde aceasta este în interesul nostru reciproc”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a preşedintelui american.

Joe Biden îl amenință pe Vladimir Putin

Preşedintele american Joe Biden a declarat că şeful statului rus Vladimir Putin “va plăti” în curând pentru dirijarea eforturilor destinate să încline balanţa spre contracandidatul său republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA, relatează Reuters.

“El va plăti un preţ”, a declarat Biden într-un interviu difuzat miercuri de ABC News. Întrebat care vor fi consecinţele, el a spus: “Veţi vedea în scurt timp”.

Comentariile sale survin după ce un raport al serviciilor de informaţii americane a confirmat marţi vechi alegaţii potrivit cărora Putin s-ar fi aflat în spatele ingerinţei Moscovei în alegerile din SUA, o acuzaţie calificată de Rusia ca fiind fără fundament.

În acelaşi timp, Biden a spus că “sunt zone unde este în interesul nostru comun să lucrăm împreună”, cum ar fi reînnoirea acordului nuclear START.

“Îl cunosc relativ bine”, a spus Biden, remarcând că “cel mai important lucru cu liderii străini, din experienţa mea, este doar să-l cunoşti pe celălalt”.