Tensiunile dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele PSD, Liviu Dragnea, nu sunt singurele probleme ale Guvernului României. Miniștrii au început deja să se contrazică între ei, ceea ce arată că actualul executiv este mai degrabă o bombă cu ceas decât o construcție stabilă.

Cel mai recent, ministrul PSD-ist al agriculturii a avut o dispută cu ministrul mediului, venit pe filiera ALDE.

Petre Daea a refuzat să comenteze direct afirmații colegei sale, Gabriela Gavrilescu, în ceea ce privește sistemul național antigrindină însă a contrazis-o direct pe aceasta. Potrivit lui Daea sistemul este funcțional însă grindina care acăzut ieri s-a format la 10.000 de metri, în timp ce rachetele ajung doar până al 8.000 de metri.

A fost o situație fără precedent, nu ne așteptam la căderi de grindină înainte de 1 mai. Sistemulele antigrindină au fost activate din 15 aprilie. Sistemul este bun, a protejat până acum, dar natura a fost mai puternică”, a spus ministrul.

„În zona Dealu Mare, grindina a făcut prăpăd. Plantații întregi de viță-de-vie și culturile agricole au fost afectate iremediabil pe suprafețe mari. Ploaia torențială și grindina au blocat traficul rutier și șuvoaiele de apă au pătruns în curți și case…DE CE NU S-A INTERVENIT, EFICIENT, CU RACHETE ANTIGRINDINĂ? M-am informat si avertizarea meteo, cod portocaliu, a fost data din timp, de către ANM. CER PUBLIC DEMITEREA IMEDIATĂ a celor care nu și-au respectat atribuțiile de serviciu!”, a postat Grațiela Gavrilescu, anterior, pe Facebook.