Liderii marilor puteri mondiale i-au dat un ultimatum lui Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei!

Întâlnirea cu Joe Biden depinde de răspunsul pe care-l va da Zelenski

Declaraţia îi aparţine lui Evgheni Muraev, fost deputat în Rada Supremă din Ucraina, care afirmă că Angela Merkel a dat un ultimatul Kievului, în cadrul întrevederii avute cu preşedintele Ucrainei, cu privire la situaţia din Donbass.

Acest ultimatul ar fi fost convenit dinainte cu preşedinţii Rusiei şi Statelor Unite ale Americii, Vladimir Putin şi Joe Biden.

De răspunsul lui Volodimir Zelenski la cerințele liderilor marilor puteri depinde dacă va avea sau nu loc vizita lui la Washington, consideră fostul deputat ucrainean, potrivit agenţiei RIA Novosti.

“Cred că întâlnirea va avea loc numai în cazul în care Zelenski acceptă ultimatumul pe care i l-a adus Merkel după întrevederea ei cu Biden și după întâlnirea cu Putin”, a declarat Evgheni Muraev pentru un post de televiziune.

Ce obligaţii nu şi-ar fi îndeplinit până acum Ucraina?

Politicianul a evocat existența unei “decizii consolidate în privința Ucrainei”, determinată de neîndeplinirea de către Kiev a obligațiilor asumate pe linia rezolvării conflictului din estul țării. Muraev a subliniat că Ucraina nu a pus în practică, spre exemplu, acordurile adoptate la summitul liderilor țărilor din Formatul Normandia (Franța, Germania, Ucraina și Rusia – n.red.), din 2019, de la Paris, notează vestidinrusia.ro.

“Dacă Zelenski acceptă ceea ce a convenit lumea în privința Ucrainei, decizia va fi implementată în timpul întâlnirii (cu Joe Biden – n.red.). Dacă va avea niște variante alternative, întrevederea nu va avea loc”, a mai declarat Muraev.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a confirmat că președintele Statelor Unite îl va primi, săptămâna viitoare, pe Vladimir Zelenski. Anterior, fostul ambasador al Ucrainei în SUA, Valeri Cialîi, a declarat că Zelenski trebuie să-i explice lui Biden de ce Ucraina este importantă pentru Statele Unite.

Sursa foto: Dreamstime