Aflat la cea de-a 18-a conferință anuală cu publicul, președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre tensiunile dintre Ucraina și Rusia, subliniind că ucrainenii și rușii sunt un singur popor, potrivit The Moscow Times.

„Nu cred că poporul ucrainean este neprietenos. Cred că, în general, ucrainenii și rușii sunt un singur popor”, a spus Vladimir Putin, precizând, însă, că „actuala conducere a Ucrainei este în mod clar neprietenoasă cu Rusia

„Unii oameni sunt trimiși în închisoare, unii sunt puși sub arest la domiciliu, iar alții sunt uciși în stradă”, a declarat președintele rus, într-o posibilă referire la deputatul ucrainean Viktor Medvedchuk, apropiatul de regimul de la Kremlin, care este în prezent arestat la domiciliu în Ucraina pe baza acuzațiilor de trădare.

„Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy a renunțat la țara sa pentru controlul extern deplin. Problemele cheie ale vieții Ucrainei sunt rezolvate nu la Kiev, ci la Washington și parțial la Berlin și Paris. Nu aș dori să exclud o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, dar trebuie să ne dăm seama dacă avem ceva de discutat”, a completat Putin răspunsul la întrebarea referitoare la relația dintre Rusia și Ucraina.

Putin a vorbit despre atacul asupra navei de război britanice

În cadrul aceleiași conferințe, președintele rus, Vladimir Putin, a vorbit și despre atacul de săptămâna trecută asupra unei nave de război britanice de lângă Crimeea.

„Cu doar câteva zile înainte de aceasta a avut loc întâlnirea (cu președintele SUA Joe Biden -nr.) de la Geneva. De ce au trebuit să creeze o astfel de provocare?  Nu au niciun respect pentru alegerea poporului din Crimeea de a se alătura Federației Ruse.”

Chiar dacă am fi scufundat acea navă, lumea nu ar fi în pragul unui al treilea război mondial. Cei care fac acest lucru știu că nu pot ieși victorioși dintr-un astfel de război.”, a declarat Vlamidir Putin în cadrul celei de-a 18-a conferință anuală cu publicul.

Sursa foto: dreamstime