Liderul rus a vorbit și despre sistemele unice de arme care vor ajute la armata. Potrivit acestuia, este vorba dspre o rachetă balistică intercontinentală, dar și despre o rachet hipersonică cu lansare de la bordul a două navel.

Totodată, Vladimir Putin a mai anunțat și o serie de sisteme aeriene S-500.

”Se pregătesc alte sisteme unice de arme, printre care racheta balistică intercontinentată ”Sarmat”, racheta hipersonică cu lansare de la bordul navelor ”Țirkon”/ ”Zircon”, sistemele antiaeriene S-500 ”Prometei” și alte sisteme”, a enumerat Putin, conform serviciului de presă al președintelui.

În același timp, președintele Rusiei a mai subliniat faptul că în serviciul de luptă au fost puse, deja, arme hipersonice, mai exact,  sistemele ”Avangard” și ”Kinjal”, scrie Vedomosti.

Rusia va avea un sistem de rachete hipersonice

Sursa citată reamintește însă o declarație făcută de proiectantul șef al Centralei științifice și de producție (NPO) pentru inginerie mecanică, Aleksandr Leonov.

Acesta declara la un momentdat că un nou lot de sisteme de rachete hipersonice echipate cu blocul ”Avangard” va intra în dotarea trupelor ruse în cursul acestui an. Totodată, el mai preciza atunci că pentru noile sisteme de arme vor fi folosite tehnologii hipersonice.

Comandantul Forțelor Strategice de Rachete (RVSN), general-colonelul Serghei Karakaev a vorbit și el despre acest lucru recent. Acesta a anunțat că, până în 2024, echipamentul RVSN va fi alcătuit doar din sisteme de rachete moderne, lucru care a fost confirmat acum de liderul rus, Vladimir Putin.

Amintim faptul că în urmă cu o zi, Rusia și China au luat o decizie importantă la nivel mondial. Mai exact, Vladimir Putin și Xi Jinping și-au evidențiat din nou alianța, tratatul de cooperare fiind prelungit.

„Tratatul de bună vecinătate, prietenie şi cooperare a stabilit un concept de prietenie transmis din generaţie în generaţie, care corespunde intereselor fundamentale ale ambelor ţări”, a declarat președintele chinez, conform informațiilor transmise de efe.com