‘Nu am încredere nici în România, nici în Uniunea Europeană, aşa cum stau lucrurile acum. În UE nu se întâmplă nimic, consumul nu are pe ce bază să crească şi există un excedent de ofertă. Spre exemplu, în România sunt opt milioane de unităţi nelocuite, de unde să existe cumpărători dacă oamenii nu au bani?’, s-a întrebat Tender.

El a precizat că în UE există încă producători, dar mulţi dintre ei vor muri în perioada următoare, întrucât nu sunt pregătiţi pentru competiţia cu cei de pe aceleaşi pieţe din afara Uniunii.

‘În Africa sunt acum 1,2 miliarde de oameni, iar estimările arată că în 20 de ani numărul lor va ajunge la 2,4 miliarde. Aceştia trebuie să mănânce, să se îmbrace, să doarmă’, a adăugat omul de afaceri.

Întrebat ce sfaturi are pentru antreprenorii români, Tender a răspuns: ‘Este important să fii pe fază, iar dacă nu poţi să intuieşti piaţa, trebuie să descoperi zone cu potenţial’.

‘Eu am căutat zone cu potenţial de dezvoltare, cu resurse geologice importante. În ultimii cinci ani, am învăţat că cel mai important lucru este să fii competitiv’, a adăugat el.
SURSA: AGERPRES