Producatorul finlandez de solutii de telecomunicatii va integra sistemul de administrare a drepturilor de autor PlayReady al celor de la Microsoft in platforma sa S60 pentru a creste numarul celor care acceseaza continutul audio si video disponibil online, informeaza Yahoo News. Tototdata, Nokia si Microsoft au anuntat ca vor lucra impreuna pentru a face continutul online mai usor accesibil consumatorilor.

Sistemul Microsoft permite transferarea continutului audio si video protejat de drepturi de autor intre telefoane mobile, calculatoare si alte dispozitive.

S60 este cea mai folosita platforma in industria telefoniei mobile, in afara de telefoanele Nokia, fiind prezenta si pe unele telefoane Samsung si LG. Cel mai mare concurent al platformei este chiar sistemul Windows Mobile, al celor de la Micrososft. Primul acord de cooperare intre Nokia si Microsoft a avut loc in 2005, cand Windows Media Player a devenit disponibil pe telefoanele Nokia. 

Pe masura ce preturile telefoanelor mobile scad, producatorii cauta noi venituri din sisteme de software, in timp ce companiile precum Microsoft cauta noi venituri din industria telefoniei mobile.

In luna iunie, Nokia a anuntat va desfasura un program de restructurare in urma caruia compania se va concentra pe servicii si software.  

Compania finlandeza estimeaza ca primele telefoane prevazute cu platforma S60 sa apara pe piata in 2008. Telefoanele din Seria 40 a Nokia sunt, de asemenea, incluse in parteneriatul incheiat cu Microsoft.

Sursa: Yahoo News