Xerox lansează în România primul multifuncţional A3, de mare viteză, cu cerneală solidă. Seria ColorQube 9200 poate reduce semnificativ impactul asupra mediului şi costurile imprimării color, fără a afecta calitatea imaginii imprimate.

Seria ColorQube 9200 include trei modele diferite (9201, 9202, 9203) care tipăresc, scanează şi copiază documente cu viteze de la 38 ppm la 85 ppm. Tehnologia bazată pe cerneală solidă este folosită de Xerox de peste optsprezece ani, iar acum a fost reproiectată pentru a obţine viteze şi volume de imprimare mai ridicate.

Plan inovator de costuri

„Seria Xerox ColorQube 9200 este însoţită de un nou plan de costuri, care permite analiza cantităţii de culoare de pe fiecare pagină a documentului imprimat”, spune  Victor Tătaru, Office Solutions Marketing Manager, Xerox România şi Republica Moldova. „Dacă până acum, costul de imprimare a unei pagini full-color (ex. o fotografie) era egal cu cel pentru tipărirea unei pagini pe care se regăseşte doar o cantitate mică de culoare (ex. sigla unei companii), folosind schema de cost a ColorQube, clienţii vor plăti numai cantitatea de culoare folosită pentru fiecare hârtie tipărită. Astfel, documentele zilnice pot avea accente de culoare fără costuri suplimentare”, completează acesta.

Protejează mediul

Cerneala solidă utilizată de ColorQube nu are cartuş, nu este toxică, iar forma acesteia permite alimentarea uşoară. „Avantajele de sustenabilitate pe care le oferă seria de multifuncţionale Xerox ColorQube 9200 nu pot fi egalate de niciun alt echipament la momentul actual”, continuă Victor Tătaru. „Cerneala solidă are un impact foarte scăzut asupra mediului, iar lipsa cartuşelor de plastic reduce cu până la 90% cantitatea deşeurilor rezultate, faţă de echipamentele laser din aceeaşi clasă”, încheie acesta.
Consumul de energie este şi el redus, un studiu efectuat de universitatea americană Rochester Institute of Technology (RIT) aratând că multifuncţionalele ColorQube 9200 utilizează cu până 9% mai puţină energie pentru un întreg ciclu de viaţă şi produc cu 10% mai puţine gaze cu efect de seră decât imprimantele laser din aceeaşi clasă.

Uşor de folosit

Cerneala poate fi alimentată în fante speciale chiar în timpul imprimării. O singură încărcare cu cerneală solidă poate oferi o autonomie pe fiecare culoare de până la 55.000 de pagini (5% acoperire). De asemenea, multifuncţionalele sunt echipate cu un ecran tactil intuitiv, care oferă acces la diferite opţiuni şi redă tutoriale video pentru a ajuta utilizatorii. Astfel, intervenţiile din partea specialiştilor IT sunt minime.

Xerox recomandă utilizarea hârtiei reciclate sau economice, pe care sunt obţinute culori vibrante şi imagini clare. Seria ColorQube are mai multe opţiuni de finisare, precum şi opţiuni de control al accesului şi de protejare a informaţiilor confidenţiale. În plus, documentele scanate şi trimise pe e-mail pot fi criptate, pentru siguranţa conţinutului.

Preţul recomandat al echipamentelor Xerox ColorQube 9200 începe de la 14960 USD fără TVA, şi diferă în funcţie de configuraţie. Acestea pot fi achiziţionate de la partenerii de distribuţie ai Xerox România. Utilizatorii seriei ColorQube 9200 beneficiază de asistenţă şi suport tehnic profesionist acordat de specialiştii de la Xerox şi de partenerii autorizaţi de pe întreg teritoriul României.