Asa cum arata revista Capital in urma cu putin timp, legea care va inlocui taxa auto va intra in vigoare in mod sigur pana la sfarsitul acestui an si va avea influente si asupra posesorilor de motociclete care vor fi de asemenea taxate anual alaturi de autovehicule, in functie de emsiile de CO2 si capacitatea cilindrica, a declarat ministrul mediului, Nicolae Nemirschi.

Potrivit acestuia, exista posibilitatea ca taxele platite de posesorii de autovehicule in urma intrarii in vigoare a acestei legi sa fie introduse partial in pretul benzinei, insa acest lucru nu a fost stabilit inca si urmeaza a fi analizat in profunzime, intrucat s-a luat in considerare mai multe modele pe aceasta tema intalnite in statele europene, in special in Germania.

„Daca nu va intra in vigoare pana la vacanta de vara, va intra in vigoare in mod sigur in a doua sesiune parlamentara a acestui an”, a declarat ministrul mediului.

Acesta a adaugat ca desi exista o majoritate parlamentara, aceasta lege este posibil sa primeasca numeroase amendamente, insa parlamentul o va aproba pana la sfarsitul anului.

De asemenea, Nemirschi a precizat ca dupa ce legea va intra in vigoare, taxa de prima inmatriculare nu va mai fi platita. Pe de alta parte, ramane incca o mica problema in aceasta privinta si anume masinile de colectie a caror situatie nu a fost pe deplin clarificata.

Cititi si:

Taxa auto, definitivată la toamnă