Într-un interviu publicat luni de ziarul catalan Sport, Neymar Sr. a asigurat că vrea "să caute prelungirea" contractului fiului său, care se încheie în 2018, dar s-a arătat contrariat de problemele cu fiscul pe care le are Neymar Jr. 

"Mai avem trei ani de contract. Noi, adică familia mea, suferim de o foarte mare insecuritate fiscală ce afectează planificarea carierei (jucătorului) . Avem nevoie ca aceste afaceri să se termine", a explicat tatăl atacantului de 23 de ani. 

"Cum am putea prelungi dacă nu avem o stabilitate fiscală? Spania trebuie să-mi spună dacă firmele mele pot lucra cu Neymar Jr. Vedem în acest moment mai mulţi jucători sancţionaţi fiscal. De ce aş anticipa o prelungire dacă nu am securitate juridică pe care să mă sprijin pentru a lucra? Vreau să aştept, să rămân calm pentru a lua cea mai bună decizie pentru Neymar", a spus tatăl jucătorului. 

Condiţiile venirii vedetei braziliene la Barcelona nu au încetat să otrăvească de doi ani viaţa grupării catalane. Clubul, preşedintele său, Josep Maria Bartomeu, şi predecesorul acestuia, Sandro Rosell, au fost trimişi miercuri în faţa justiţiei spaniole pentru presupuse delicte fiscale cu ocazia transferului lui Neymar. Într-o procedură paralelă, justiţia braziliană a ordonat luna trecută îngheţarea activelor lui Neymar, acuzat de fraudă fiscală, în valoare de 188,8 milioane de reali (42,17 milioane de euro). 

Altfel, tatăl lui Neymar a confirmat pentru Sport că Manchester United a abordat-o în vară pe Barca pentru un eventual transfer, dar a insistat că fiul său doreşte să rămână în Catalonia. 

"Suntem fericiţi. Neymar a ales să joace aici şi este super fericit la Barcelona. Asta se vede. Vom continua şi vom căuta prelungirea. Avem mult timp pentru a discuta despre ea", a spus el. 

AGERPRES