E oficial! Cea mai ieftina masina din lume, modelul Nano produs de Tata Motors are „o noua casa”. Oficialii companiei au anuntat relocarea fabricii unde este produs Nano in localitatea Sanand din vestul Indiei.

Tata Motors va construi aici, pe o suprafata de circa 1100 de acri, fabrica mama pentru modelul Nano, precum si numeroase alte facilitati adiacente necesate productiei. Fabrica av avea o capacitate de 250.000 de unitati anual, insa va exista capacitatea de extindere la 500.000 de masini produse intr-un an.

In urma acestei investitii, care va atrage si numerosi furnizori de servicii vor fi create in zona circa 10.000 de locuri de munca directe si indirecte.

Ran Tata, presedintele Tata Sons si Tata Motors a declarat ca dupa experienta trista intalnita in Bengalul de Vest, aparuta in ciuda sustinerii guvernamentale, este bucuros ca Nano si-a gasit „o noua casa”.

Pana la finalizarea investitiei din Sanand (regiunea Gujarat), Tata va lua in considerare posibilitatea producerii modelului Nano in facilitatile sale deja existente in localitatile indiene Pune si Pantnagar, fapt ce ar permite lansarea lui Nano in ultimul trimestru al acestui an financiar.

Sursa: Economic Times