Constructorul indian Tata Motors va apela la Fiat pentru comercializarea modelului Nano si pe alte piete inafara de cea indiana, potrivit presedintelui Ratan Tata, citat de Reuters. „Am purtat discutii cu privire la comercializarea lui Nano pe pietele unde Fiat are deja o prezenta puternica. Consider ca acest lucru reprezinta inceputul unui parteneriat”, a declarat Ratan in cadrul unei conferinte.

Intre Fiat si Tata a fost deja incheiat un joint venture pentru productia si distributia automobilelor, motoarelor si a vehiculelor comerciale. Mai mult, Ratan a declarat ca Tata Motors a avut unele discutii si cu Finmeccanica SpA, compania italiana aerospatiala, in legatura cu furnizarea unor piese de elicopter.

Pe de alta parte, presedintele Fiat, Luca Cordero di Montezemolo a declarat ca discutiile pe care le-a avut impreuna cu Ratan Tata s-au referit si la posibilitatea producerii de autobuze si autocare in parteneriat. „Ramane de vazut daca vom merge mai departe si von trece de statiul discutiilor”, a precizat insa reprezentantul FIat.

Tata Motors, al treilea producator ca marime din India intentioneaza sa lanseze modelul Nano in toamna acestui an, la un pret de circa 2.500 de dolari.

Sursa: Reuters