Permisul este cel mai nou din seria permiselor Go Pass concepute de SkyTeam pentru a oferi clienţilor din toată lumea călătorii convenabile adaptate nevoilor acestora indiferent dacă aceştia călătoresc în interes de serviciu sau turistic. Go Russia Pass este disponibil călătorilor care se deplasează cu zboruri care pleacă din afara Rusiei cu oricare dintre cele 15 companii aeriene membre SkyTeam sau cu un bilet Go Round the World.          
Aeroflot – compania naţională rusă şi membră a SkyTeam din 2006 – operează o reţea extinsă de zboruri interne, iar la aeroportul său pivot Sheremetyevo din Moscova sunt incluse peste 30 de destinaţii ca parte din permisul Go Russia. Printre acestea se numără celebrul centru financiar, industrial şi turistic St. Petersburg, marile regiuni producătoare de energie Surgut şi Tyumen şi oraşele industriale Nizhny Novgorod şi Vladivostok.
Clienţii care achiziţionează permisul Go Russia Pass pot opta pentru minimum 3 şi maximum 16 cupoane de zbor. Tarifele se calculează pe baza numărului de kilometri zburaţi fără întrerupere şi se oferă reduceri de până la 20% din tarifele standard în funcţie de itinerariu. Cupoanele nu au o durată minimă de şedere, se permit itinerarii cu buclă deschisă, iar pasagerii se pot opri de mai multe ori în diferite oraşe – oferindu-le flexibilitate în planificarea călătoriilor. Go Russia Pass se poate achiziţiona începând cu data de 2 mai 2012. „Având în vedere că economia Rusiei este în continuare una sănătoasă, Go Russia Pass a fost conceput pentru a veni în întâmpinarea nevoii din ce în ce mai mari de a călători pe teritoriul acestei ţări”, afirmă Alfredo Frassoni, Directorul Departamentului de Administrare a veniturilor şi tarife din cadrul SkyTeam. „Majoritatea companiilor SkyTeam zboară către Moscova, iar permisul Go Russia le permite clienţilor să viziteze mai multe oraşe într-o singură călătorie, maximizând potenţialul de deplasare în interes de serviciu şi turistic”, adaugă acesta.    
Printre membrii SkyTeam care deservesc aeroportul pivot Sheremetyevo din Moscova se numără: Air France, Alitalia, Czech Airlines, China Eastern, China Southern, Delta Air Lines, KLM şi Korean Air. Aeroflot operează zboruri din Moscova către oraşele mari din Europa, Asia, Marea Regiune a Chinei, America de Nord, Africa şi Orientul Mijlociu.  
Permisul Go Russia Pass lansat de SkyTeam este unul dintre permisele de călătorie concepute de SkyTeam, printre care: Go Round the World, Go China, Go Europe şi, recent lansatul, Go Africa. Pentru detalii şi rezervări, clienţii pot contacta compania aeriană locală, centrul de rezervări sau agenţia de voiaj SkyTeam.