Călin Popescu Tăriceanu, cel care s-a comportat mai degrabă ca un conservator radical în ultimii ani, pare că începe să îli schimbe discursul. Mai nou, s-a implicat în discuția privind legalizarea canabisului și etnobotanicelor, în scopuri medicinale. Anterior, ministrul finanțelor publice, Eugen Orlando Teodorovici, a atras atenția întregii opinii publice militând, la rândul său, pentru legalizarea canabisului.

El face această declarație în contextul morții designerului Răzvan Ciobanu care era, cel mai probabil, drogat în momentul accdientului care i-a luat viața.

„Va trebui să demarăm, în perioada care urmează, discuții ample pe această temă(nr: a legaliz[rii anumitor droguri), atât cu autorităților statului din domeniu, cât și cu lideri ai ONG-urilor, directori de școli și reprezentanți ai societății civile, pentru a identifica cele mai bune și mai rapide soluții. Dacă va fi nevoie, vom acorda unor asemenea ONG-uri statutul de instituții de utilitate publică, ceea ce le va asigura sprijinul statului, pentru că munca lor este extrem de importantă în ținerea sub control a flagelului drogurilor.

Dorim să avem alături de noi în această cruciadă pe reprezentanții bisericii, de orice confesiune ar fi ei, și marile companii românești sau străine care au programe consistente de responsabilitate socială.

Vrem ca școlile copiilor noștri să fie izvoare de știință și educație, nu mici Woodstock-uri prin care joint-urile să treacă din mână în mână în pauze.

Părinți, dascăli și elevi trebuie să conștientizăm că avem o problemă și ignorarea ei nu înseamnă că ea se rezolvă de la sine.

Patroni de cluburi și discoteci, nu mai închideți ochii la consumul de droguri sau excese alcoolice! Unii dintre tinerii care cad sub mesele clubului vostru ar putea fi chiar copiii voștri!

Vrem, ca părinți responsabili, să le asigurăm tinerilor un mediu curat și sănătos de dezvoltare, nu unul care să pună bazele promiscuității de mai târziu și ale eșecului ca adulți”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.