Republica Finlanda este o ţară nordică din Europa, mărginită de Norvegia, Suedia, Federaţia Rusă, Marea Baltică, Finlanda, are o suprafaţă de 338.424 kmp şi o populaţie de 5,48 milioane locuitori.

Finlanda este un paradis al apelor, o minune a naturii cu întinderi nesfârşite de decoruri sălbatice unde pot fi văzuţi reni şi elani, are o suprafaţă acoperită în proporţie de peste 80% de păduri, din care circa 8.000 de kmp sunt organizaţi ca arii protejate în 35 de parcuri naţionale. Pădurea reprezintă pentru această ţară, una dintre cele mai importante resurse, Finlanda fiind cel mai mare producător de lemn din Europa şi printre cei mai mari din lume. Pentru fabricarea produselor din lemn sunt folosiţi molidul, pinul şi mesteacănul. Aceste conifere predomină în pădurile finlandeze, dar se întâlnesc şi plopi, arini, arţari şi ulmi în partea sudică a ţării. 
Invenții finlandeze.

 

În Finalanda au fost inventate printre altele, toboganul de salvare,monitorul de ritm cardiac, sistemul de operare Linux, jocul Angry Birds, cocktaiul Molotov, SMS-ul, sauna și patinele. 

Lucruri specifice acestei țări:

  • În Finlanda, amenzile se acordă în funcție de venituri. Astfel, milionarii finlandezi pot plăti amenzii de sute de mii de euro. 
  • Finlanda este singura țară care a câștigat medalii la toate Olimpiadele la care a participat 
  • Închisorile din Finlanda sunt în regim deschis. Prizonierii muncesc și astfel se încearcă reintegrarea lor în societate. Cei care încearcă se evadeze sunt închiși în celule. 
  • Nokia este o marcă finlandeză. Producătorul de telefoane mobile a fost lider de piață între 1998 și 2012. În Finlanda toată lumea folosește telefonul mobil, nu există niciun telefon public cu plată. 
  • În timpul celui de-al doilea Război Mondial, un lunetist finlandez a ucis 500 de soldați ruși în mai puțin de 100 de zile. A fost avansat la gradul de locotenent și a decedat la vârsta de 96 de ani.