Incepand de luni, femeile care au gene si unghii false au interdictie de a intra in Parlament, conform noii legi din Tanzania.

Job Ndugai, purtatorul de cuvant al adunarii nationale, a declarat: „Prin autoritatea pe care mi-o ofera Constitutia tarii, interzic tuturor femeilor parlamentar care poarta unghii si gene false sa intre in cladirea Parlamentului”.

Decizia a venit in urma consultarilor intense pe care acesta le-a avut cu mai multi experti.

Conform acestuia, unghiile si genele false nu se afla pe lista de cosmetice din Legea pentru alimentatie, medicamente si cosmetice din 2003. Aceasta prevede reglementarea si controlul alimentelor, medicamentelor, cosmeticelor, medicamentelor din plante si substantelor otravitoare.

Tot acesta a mai delcarata ca anual, cel putin 700 de femei trec pragurile spitalului national Muhimbili, cu probleme mari de sanatate cauzate de genele si unghiile false.

Astfel ca Job Ndugai a considerat ca face un bine femeilor prin promulgarea acestei legi, gandindu-se strict la sanatatea lor.

Nu se stie inca cum au reactionat parlamentarele. Ramane de vazut daca acestea se vor conforma cu noua decizie sau daca se vor razvrati impotriva noii legi, conform Bugetul.ro.