"Lucrez pentru o bancă mare, sunt relativ tânăr și devin disperat ți nervos atunci când pierd banii pe care i-am câștigat.Sunt atât de obsedat să fac bani încât nu mă pot controla", spune bancherul care a solicitat ajutor unui centru deținut de un psihoterapeut american.

Criza financiara are "meritul" de a fi descoperit o serie de puncte slabe ale unui sistem financiar condus de bancherii care pana nu demult erau considerati niste zei ai finantelor. De la inceputul crizei si, probabil, pana la sfarsitul ei, liderii bancilor vor fi considerati vinovati de criza financiara.

Percepţia asupra bancherilor s-a schimbat aproape radical, aceştia fiind văzuţi de clienţi ca fiind primii vinovaţi pentru criză. Andreas Treichl, CEO-ul Erste Group, spunea că oamenii nu mai vor să-i vadă pe bancheri biciuiţi, aceasta fiind deja o imagine mult prea blândă pentru postura în care debitorii au fost aduşi.

Aflat de curând la București, analistul economic Nouriel Roubini spunea că oamenii tind să se lăcomească, iar asta face parte din capitalism.
"Bancherilor trebuie să le dai bonusuri ca să nu distrugă banca", a spus Roubini, întrebat dacă sistemul de bonusuri din bănci ar mai trebui să continue.