Documentele ICIJ – organizație internațională a jurnaliștilor de investigație din care fac parte și membri ai RISE Project – acoperă intervalul 1974-2007 și fac parte dintr-un set de mii de acte bancare care detaliază transferuri în valoare de peste 100 de miliarde de dolari și care dezvăluie numele unor criminali, evazioniști, politicieni, celebrități sau oameni de afaceri din toată lumea.

Daniela Florentina Ganea, soția lui Mihai Tănăsescu, fost ministru al finanțelor publice și fost reprezentant al României la FMI, apare în documentele bancare de la HSBC.

La rândul său, Ionuț Mircea Costea, cumnatul fostului lider PSD Mircea Geoană, a deținut în Elveția contul „Jeannot”, în perioada 1994 – 2000.

Pe lista românilor cu conturi în Elveţia se mai află Vladimir Cohn, fost acționar al clubului Dinamo, magnatul imobiliar Sorin Crețeanu, omul de afaceri Gabriel Hanganu.

Vladimir Cohn s-a clasat pe locul 41 în Top Capital 2012, cu o avere de 40 milioane de euro. Anul următor, el a ieşit din top.

Sorin Creţeanu ocupă locul  76 în Top 300 Capital 2014, cu o avere de 65-70 milioane de euro.