Maricel Popa, șeful filialei din Iași, arată într-o postare pe contul de Facebook că ”PSD Iași susține conducerea PSD și programul de guvernare”. Comunicatul postat pe contul de Facebook al filialei județene arată că ”în cadrul Biroului Permanent Județean, întrunit astăzi, s-a stabilit, în unanimitate, să i se acorde mandat președintelui PSD Iași, Maricel Popa, pentru susținerea actualei conduceri PSD, dar și continuării programului de guvernare… Mandatul primit a fost de susținere a conducerii PSD și, bineînțeles, a guvernării. În comunitățile rurale sunt în lucru proiectele din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. Primarii din județ vor liniște și continuitate pentru a putea finaliza aceste proiecte, așa cum s-au angajat în fața locuitorilor pe care îi reprezintă”.

Și șeful PSD Bacău, Dragoș Benea, a declarat pentru G4Media.ro că “PSD Bacău este, fără echivoc, de partea lui Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. În actuala construcție politico-administrativă, pentru prima dată proiectele importante ale județului Bacău au fost puse pe masa Guvernului luate în discuție și finanțate sau cu promisiuni de finanțare”, potrivit G4media.

Senatorul Dragoș Benea (42 de ani), unul dintre cei mai discreți parlamentari PSD (care a refuzat, după sursele locale, de mai multe ori, un post de ministru în diferite guverne social-democrate) a fost solicitat, zilele trecute, de grupul de “rebeli” din PSD sa semneze scrisoarea de convocare a CEX-ului, însă președintele organizației din Bacău, a refuzat categoric. Dragoș Benea speră ca diferite proiecte (urgente) din infrastructură socială, de sănătate și rutiera ale Bacăului să fie duse pana la capăt: Rezerva de Apa a orașului (proiect semnat de vicepremierul Paul Stănescu!), terminarea Spitalului Municipal (început acum 11 ani!), realizarea centurii orașului (proiect care a eșuat în doua rânduri), finalizarea Insulei de Agrement, construcția unui stadion nou pentru municipiu, etc.