În data de 22 decembrie 2019 vor fi organizate trei extrageri ale Loteriei bonurilor fiscale, conform unui anunţ al Ministerului Finanţelor.

Ce extrageri au loc duminică la Loteria bonurilor fiscale:

Ø        extragerea bonurilor fiscale câștigãtoare emise între 1 și 30 noiembrie 2019;
Ø        extragerea ocazionalã a Loteriei bonurilor fiscale organizatã cu prilejul Crãciunului;
Ø        cea de-a doua etapã de selecție a celor 100 de câștigãtori la extragerea lunarã a Loteriei bonurilor fiscale din data de 17 noiembrie 2019.

La extragerea bonurilor fiscale câștigãtoare emise între 1 și 30 noiembrie 2019 selecția câștigãtorilor va fi realizatã în douã etape. Duminicã, 22 decembrie a.c., va fi organizatã prima etapã, care va consta în extragerea bilelor care vor determina ziua emiterii și valoarea bonurilor câștigãtoare. Înregistrarea extragerii Loteriei bonurilor fiscale va fi difuzatã pe TVR1, în data de 23 decembrie, începând cu ora 14:50. Dacã numãrul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizatã cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri câștigãtoare.
Extragerea va avea douã etape:

– etapa I: va fi extrasã bila pentru determinarea zilei emiterii bonurilor câștigãtoare, cu numere de la 1 la 30;
– etapa II: vor fi extrase 3 bile pentru determinarea valorii bonurilor câștigãtoare.

Când are loc extragerea

Extragerea ocazionalã a Loteriei bonurilor fiscale va fi organizatã tot duminicã, 22 decembrie 2019, cu prilejul Crãciunului. La aceastã extragere participã bonurile fiscale emise între 1 aprilie – 6 decembrie 2019. Fondul de premiere este de un milion de lei, sumã din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Selecția câștigãtorilor va fi realizatã în douã etape. Duminicã, 22 decembrie a.c., va fi organizatã prima etapã, care va consta în extragerea bilelor care vor determina luna, ziua emiterii și valoarea bonurilor câștigãtoare. Înregistrarea extragerii Loteriei bonurilor fiscale va fi difuzatã pe TVR1, în data de 23 decembrie, începând cu ora 23:30. Dacã numãrul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizatã cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri câștigãtoare.

Totodatã, duminicã, 22 decembrie, va fi organizatã și cea de-a doua etapã de selecție a celor 100 de câștigãtori la extragerea lunarã a Loteriei bonurilor fiscale din data de 17 noiembrie 2019, la care au participat bonurilor fiscale emise între 1 ºi 31 octombrie 2019. Fondul de premiere este de 1 milion de lei.

În prima etapã a extragerii lunare au fost desemnate ca fiind câștigãtoare bonurile fiscale emise în data de  20 octombrie 2019, cu o valoare de 86 de lei. Dupã centralizarea bonurilor fiscale câștigãtoare, depuse în termenul legal de 30 de zile, a rezultat un numãr de 166 cereri de revendicare, fiind depãșit astfel numãrul maxim de premii stabilit prin lege (cel mult 100 de premii). Înregistrarea celei de-a doua extrageri a Loteriei bonurilor fiscale va fi difuzatã pe TVR1, în data de 23 decembrie, începând cu ora 14:50. Cea de-a doua etapã de selecție a câștigãtorilor Loteriei bonurilor fiscale va consta în extragerea cu urnele Loteriei Române a unui numãr din intervalul numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost depuse cereri de revendicare a premiilor, respectiv 001 pânã la 166.

Lista bonurilor fiscale prin care au fost revendicate premii la extragerea lunarã din 17 noiembrie 2019 este disponibilã pe site-ul MFP, la rubrica Loteria bonurilor fiscale.
Rezultatele extragerilor vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã (ANAF) și al C.N. „Loteria Românã” (CNLR) pentru o perioadã de minim 30 de zile.

Extragerile vor fi realizate cu urnele și bilele pe care Loteria Românã le utilizeazã pentru tragerile loto. Comisia de supraveghere va fi formatã din câte un reprezentant al MFP, al ANAF și al CNLR. Bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de tragere.

Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi dupã efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câștigãtoare trebuie sã depunã bonurile fiscale (în original), copia actului de identitate și o cerere, la orice administrație fiscalã din structura ANAF.

Mai multe informații referitoare la Loteria bonurilor fiscale sunt disponibile pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice la urmãtorul link:
https://www.mfinante.gov.ro/pagina.html?categoriebunuri=informatii-loterie,legislatie-loterie,rezultate-extrageri,lista-castigatorilor