Alegerile europarlamentare nu prezintă foarte mare interes pentru electorat, însă ele reprezintă un reper pentru partide și totodată locul de eurodeputat este unul mult dorit de politicieni pentru că după un mandat ajungi milionar în euro.

Claudiu Manda va fi cu siguranță pe un loc eligibil, dar nu va deschide lista PSD, susțin surse politice pentru Capital. Rovana Plumb își dorește postul de comisar european și ar dori ca pe modelul Corina Crețu să revină la Bruxelles înainte de o potențială nominalizare.

Jurnalista Carmen Avram de la Antena 3 are o imagine curată și este posibil ca ea să fie primul nume pe lista PSD, însă nimic nu este stabilit 100%. Maria Grapini și preotul româno-american, Chris Terhes s-ar putea regăsi și ei printre numele câștigătoare, dezvăluie Victor Ciutacu.

Eurodeputatul Claudia Țapardel se pare că nu va mai fi pe un loc eligibil pe liste, deși a fost o prezență constantă pe la televiziuni în ultima perioadă. Nici Victor Negrescu, fost ministru în cabinetul Dăncilă nu mai este în grațiile lui Liviu Dragnea, în schimb Carmen Dan ar putea fi surpriza la care nimeni nu se aștepta, a povestit o sursă PSD pentru Capital.

În mandatul trecut, Corina Crețu și Daciana Sârbu au fost pe locuri fruntașe pe lista PSD pentru Parlamentul European. Acum soția lui Victor Ponta a decis să ia o mică pauză de la politică, iar fostul comisar european va candida pentru Pro România.