Obama a spus în această săptămână că JP Morgan a fost “una din cele mai bine conduse bănci care există”, în ciuda pierderii sale de 2 miliarde dolari din tranzacționare care e investigată de Security Exchange Commission (SEC – Comisia de Supraveghere a pieței de capital).
Raportările pe 2011 dezvăluite de Obama includ de asemenea un cont curent obișnuit la JP Morgan în intervalul 1.000 – 5.000 dolari.
Alte active primcipale ale sale includ între 500.000 dolari și 1 milion de dolari în titluri de trezorerie (T-bills) și între 1 milion și 5 milioane dolari în obligațiuni SUA (T-notes).
Într-o notă despre declarațiile financiare anuale postate online, Casa Albă a spus că “nici președintele, nici vice-președintele nu au vreun conflict de interese”.
Într-o apariție în cadrul emisiunii TV “The View”, care a fost înregistrată luni și difuzată marți, Obama l-a lăudat pe Jamie Dimon, CEO JP Morgan, și a spus că pierderea băncii nevoia pentru o supraveghere mai puternică a sistemului financiar.
“Poți avea o bancă care nu e solidă, nu e profitabilă făcând unele pariuri și noi (guvernul) trebuie să intervenim în această problemă, ceea ce ne arată exact de ce reforma Wall Street este așa importantă”, a spus președintele.
JP Morgan a raportat la sfârșitul săptămânii trecute o pierdere surpriză de 2 miliarde dolari în urma unor tranzacții complexe cu risc ridicat efectuate în mod “neglijent și prostește” de către un broker din Londra, împotriva căruia au pariat mai multe fonduri de hedging.