Nu doar că fostul procuror șef al DNA este favorit pentru a ajunge la șefia Parchetului European, dar Franța și Germania i-ar putea chiar susține candidatura, asta deși au fiecare câte un candidat propriu rămas în cursă.

„Competențele dnei Kovesi sunt fără nicio urmă de îndoială, este practic predestinată pentru această funcție și eu mi-aș putea imagina că Germania și Franța ar putea ajunge la un compromis și ar putea găsi o soluție de comun acord în favoarea candidatului român,” a declarat joi, la București, Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru afaceri europene.

Declarațiile lui Krichbaum vin după ce luni ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că cei care au selectat-o pe Laura Codruța Kovesi pe primul loc pe lista scurtă pentru șefia Parchetului European nu cunosc abuzurile pe care aceasta le-a comis în România și a anunțat că va trimite fiecărui ministru de justiție din UE decizia CCR privind demiterea acesteia din funcția de șefă a DNA.

Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecția pentru postul de procuror european realizată de un Comitet special de selecție. Ea a fost urmată de Jean – Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania).