Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii, a declarat în direct prin telefon la România TV, referitor la Sorina Pintea, că e imposibil ca aceasta să-și fi citit dosarul, ceea ce era în dreptul ei.

În plus, Olguța susține că toată situația este doar un spectacol medicatic și că nu a existat, de fapt, niciun flagrant.

„Sunt șocată. E foarte clar ca au facut un spectacol mediatic. Prima oara i-a interesat să afle presa despre acest fapt. Și până la urma ne dăm seama că acolo nu au niciun fel de probe, absolut nimic. Și țin acolo o femeie, într-o stare de sănătate precară. Aici nu mai vorbim despre încalcarea drepturilor omului, vorbim despre tortură și condamnare la moarte”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Arestul lui Pintea, o făcătură ordinară

Pe de altă parte, fostul ministru a mai spus și că Marcel Vela, ministrul de Interne, are de dat explicații cu privire la modul în care este tratată Sorina Pintea.

„Ministrul de Interne are de dat foarte multe explicații pe tema asta”, a mai spus fostul ministru al Muncii.

De asemenea, Olguța consideră că nu este niciun flagrant, ci doar o făcătură, pentru a induce în eroare populația.

„Iată ca nu este niciun flagrant, este doar o făcătură ordinară”, a conchis Olguța Vasilescu.

Reamintim că Sorina Pintea a fost arestată pentru luare de mită, în urmă cu puțin timp. Aceasta suferă de o boală gravă, autoimună, iar fără ajutor specializat ar putea chiar să și moară.