Aceste biciclete de sosea care se pliaza sunt o optiune versatila daca vrei sa pedalezi. Poate ca apartamentul tau are un spatiu de depozitare limitat sau poate ca faci naveta cu metroul, pe mai multe trepte sau trebuie sa mergi cu liftul. O bicicleta pliabila este solutia la aceste probleme. Este o varianta compacta si convenabila de bicicleta. De la viteze individuale usoare si de croaziera pana la biciclete cu motoare cu asistenta electrica, exista o bicicleta pliabila care se potriveste nevoilor de pedalare ale oricarei persoane.

  • Bicicleta Pliabila VELORS Advantage V2054B, Roti 20″, cadru otel 12″, 6 viteze cadru (Negru/Gri) = 699 lei
  • Bicicleta Pegas Camping 3S, Pliabila, Roti 20″, 3 Viteze (Galben) = 1562 lei

Cum alegi o bicicleta pliabila?

Ia in considerare dimensiunea rotilor atunci cand cauti bicicleta potrivita. Daca te-ai decis pentru o bicicleta pliabila, gandeste-te la tipul suprafetei pe care vei pedala de obicei. Majoritatea bicicletelor pliabile folosesc roti de 20 de inch pentru ca plierea sa se faca usor, cu putin efort, atunci cand esti in deplasare.

Daca intentionezi sa pedalezi pe distante mai lungi, rotile de 700c sunt mai indicate, pentru o deplasare lina. Alternativ, o bicicleta electrica pliabila ofera asistenta pentru pedale ca sa-ti pastrezi energia si sa te asiguri ca nu ajungi cu hainele pline de transpiratie la destinatie. Daca intentionezi sa pedalezi pe suprafete off-road, atunci ai in vedere o bicicleta pliabila mai solida, cu roti de 4 inch, care poate face traseul mai suportabil.

  • Bicicleta oras Pliabila DHS 2092, Roti 20″ (Negru) = 1034 lei
  • Bicicleta Mountain Bike Devron RIDDLE R7.9, Roti 29″, Frana hidraulica pe disc, Cadru L – 495mm (Gri) = 4553 lei
  • Bicicleta Velors MTB V2010A, Roti 20″, Cadru 16″ (Rosu) = 627 lei

Dimensiunea, greutatea si mecanismul de pliere

Te intrebi daca sunt bune aceste biciclete de oras pliabile? Ei bine, ca la orice alt lucru, este important sa te raportezi la modul in care vei folosi bicicleta. Da, o bicicleta oras pliabila este o solutie ideala acolo unde spatiul este limitat, pentru cei care fac naveta sau parcurg o distanta mai lunga; la fel si pentru cei care cauta o bicicleta mai compacta.

  • Bicicleta Electrica Pliabila Devron Folding X3, Viteza maxima 25 km/h, Autonomie 40 km, Motor 250W (Negru) = 4933 lei

Dar, pentru ca bicicleta pliabila pe care o alegi sa fie cea buna pentru nevoile tale, este critic sa tii cont de dimensiunea ei, greutatea ta si mecanismul sau de pliere. Pentru ca in general aceste biciclete de sosea tind sa fie mai scumpe, ele sunt mai usoare, pentru ca au un cadru mai subtire, din materiale lejere. Daca urci mai degraba scari decat un deal, alege o bicicleta pliabila cu o singura viteza sau un model cu mai putine viteze, care poate fi si mai usoara.

  • Bicicleta MTB Devron Riddle M1.9, Cadru 19.3″, Roti 29″ (Albastru) = 1969 lei
  • Bicicleta oras Pegas Practic Retro, Cadru 16″, Roti 20″, 3 Viteze (Portocaliu) = 1449 lei

Cat priveste mecanismul de pliere, asigura-te ca este unul intuitiv, destul de rapid si fara probleme. Cu siguranta, nu vrei sa petreci mult timp de fiecare data cand trebuie sa pliezi/ desfaci bicicleta. Un model versatil se poate dovedi util pentru toti membrii familiei. Da, bicicletele demontabile sunt foarte bune si merita interesul tau.

Pentru biciclete copii, bicicleta mtb, cu cadru otel, trotinete adulti, bicicleta eliptica, accesorii bicicleta, vizitati evoMAG.