În aceste publicații se fac cunoscute studii științifice, subiecte de interes pentru persoanele avizate, noutăți din aria de interes sau discursurile șefilor de instituții, ele fiind publicații pe care cititorii nu le găsesc la tarabă lângă ziarele obișnuite
Iată care sunt costurile de publicare în anul 2017 a unora dintre cele mai cunoscute reviste din domeniul apărării și informațiilor. Potrivit stiripesure.ro, aceste sume se referă la costurile tuturor numerelor pentru anul 2017, nu doar a unui număr. De asemenea, unele reviste au un tiraj mai mare, iar altele mai mic (de pildă Revista Română de Studii de Intelligence a fost tipărită în 401 exemplare, în timp ce numărul 1 pe 2017 al revistei Gândirea militară românească are 200 de exemplare). De obicei, costurile pentru apariție se referă la produse precum: hârtie, carton, tipar.

–  revista Gândirea militară românească – 7118,79 lei (editată de Ministerul Apărării Naționale)

–  revista Impact Strategic − 2424,12  lei (editată de Ministerul Apărării Naționale – Universitatea Națională de Apărare Carol I)

–  revista Buletinul Universității Naționale de Apărare „Carol I” − 1024,79 lei (editată de Universitatea Națională de Apărare Carol I – Ministerul Apărării Naționale)

–  Revista Română de Studii de Intelligence − 2224 lei (editată de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” – SRI)

–  Revista Academiei Forțelor Terestre – 435,60 lei (editată de Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu – MAI)

–  revista Buletin științific – 103,50 lei (editată de Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu – MAI)

–  revista Review of the Air Force Academy − 562,67 lei (editată de Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” – Ministerul Apărării Naționale)

–  revista Intelligence – 31.113,78 lei (editată de Serviciul Român de Informații).