British American Tobacco anunţă că este cel de-al doilea cel mai mare contribuitor la bugetul de stat al României.

În ultimii 10 ani, între 2007 și 2016, compania a contribuit cu mai mult de 12,5 miliarde de euro la economia din România.

În prezent, BAT este cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România, cu o cotă de piață de 55%, arată un comunicat.

Compania contribuie anual cu aproximativ 1,6 miliarde de euro sub formă de accize și impozite (din totalul de 3 miliarde de euro, contribuția totală a industriei tutunului).

Potrivit companiei, British American Tobacco a fost certificat ca Angajator de Top în România în 2019, acesta fiind al patrulea an consecutiv în care politicile de resurse umane ale companiei sunt recunoscute de către Top Employers Institute. BAT este una dintre cele şapte companii din România certificate cu distincția Angajator de Top atât în România cât și la nivel global, din cele peste 1 milion de companii care activează în prezent în țară.

Numărul angajaților BAT s-a dublat în ultimii 5 ani, de la 1.200 în 2013, la 2.500 în prezent, în cele 3 entități economice care operează aici.
„Aproape jumătate dintre colegii noștri lucrează în cadrul companiei de peste 10 ani, unii chiar și de 20 de ani”, a declarat Claudia Clark, directorul SCEA HR.

La rândul său, David Plink, CEO-ul Top Employers Institute, afirmă că certificarea, pentru al doilea an consecutiv, ca angajator de top la nivel global,  pe cinci continente, este o realizare pe care BAT o împarte cu doar câteva companii din întreaga lume.