Adrian Ghenie a mai vândut un tablou la Londra, cu 2.65 de milioane de lire sterline. Opera “The Collector 4”, realizată de Adrian Ghenie, a fost vândută în data de 6 martie la preţul de 2,65 de milioane de lire sterline (3 milioane de euro) în cadrul licitaţiei postbelice şi de artă contemporană organizată de casa Christie’s de la Londra.
Pictat în 2009, tabloul face parte dintr-o serie de patru lucrări pe aceeaşi temă, “Colecţionarul”. Lucrarea a fost pusă în vânzare la un preţ stabilit între 2.2 milioane şi 2.8 milioane de lire sterline, susține eclujeanul.ro
În aceeaşi săptămână, pictorul a vândut, la celebra casă de licitații Sotheby’s din Londra, tabloul “Funeraliile lui Duchamp”, cu cu aproape 4.3 milioane de lire sterline. Lucrarea a fost estimată inițial la o valoare cuprinsă între 2.5 și 3.5 milioane de lire sterline.
La final de februarie 2019, Adrian Ghenie a primit Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de Cavaler, din partea președintelui Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru talentul artistic, pentru rolul important avut la promovarea școlii românești de pictură în lume.
Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, unde l-a avut profesor pe reputatul pedagog Ioan Sbârciu, şi a fondat în 2005, împreună cu Mihai Pop, galeria Plan B, extinsă ulterior şi în Berlin.