SUA și Germania pregătesc o mare lovitură pentru Rusia! Cu asta vor să pună capăt conflictului

Așadar, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat că proiectul gazoductului dintre Rusia şi Germania, Nord Stream 2, nu va avansa în cazul în care Rusia invadează Ucraina, conform informațiilor transmise de reuters.com

„Vreau să fiu foarte clar: dacă Rusia invadează Ucraina într-un fel sau altul, Nord Stream 2 nu va progresa”, a declarat Ned Price pentru NPR. Totuși, acesta nu a menționat dacă a primit asigurări din partea Germaniei că nu va merge mai departe cu proiectul respectiv.

Amiintim că Ucraina a criticat în repetate rânduri guvernul german pentru refuzul acestuia de a-i livra arme şi a cerut suspendarea gazoductul ruso-german Nord Stream 2.

Rusia are la rândul ei un plan

Rusia încercă să lovească SUA pe plan plan economic, asta după tensiunile în creștere dintre NATO și Moscova. Serghei Lavrov, ministrul de externe rus, a transmis miercuri că ţara sa va reduce considerabil ponderea dolarilor în rezervele sale de devize. Motivul ar fi acela că Statele Unite îşi subminează singure încrederea în propria lor monedă, potrivit agenţiei EFE.

Rusia își reduce dependența față de dolar, anunță șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, într-o intervenție avută miercuri în Duma de Stat.

„Încercăm să ne reducem dependenţa faţă de dolar, iar la aceasta ne ajută activ americanii, care fac aproape tot posibilul să submineze încrederea în această monedă”, a declarat şeful diplomaţiei ruse într-o intervenţie în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, în contextul unor tensiuni majore între cele două superputeri mondiale.

Potrivit lui Lavrov, Statele Unite au transformat dolarul într-o ”deviză de risc pentru tranzacţiile internaţionale nu doar cu Federaţia Rusă, ci şi cu alte ţări”.

„Vedeţi cum le cer să pună capăt cooperării tehnico-militare (cu Rusia) partenerilor noştri, precum India, Egipt, Turcia, ţări care nu sunt mici”, a mai atras acesta atenția.