''Japonia este partenerul cel mai logic, având în vedere vecinătatea sa, pentru a ajuta la dezvoltarea Coreii de Nord'', a declarat Hagerty într-un interviu pentru Kyodo, adăugând că este ''foarte logic ca rolul Japoniei să fie semnificativ în această zonă''. 

După summitul de marţi din Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, preşedintele american Donald Trump a afirmat că Japonia şi Coreea de Sud sunt pregătire să ajute Coreea de Nord ''foarte mult'' în ce priveşte costul denuclearizării. 

Diplomatul american a mai spus că exerciţiile militare la scară mare dintre SUA şi Coreea de Sud vor fi suspendate cât timp negocierile pentru denuclearizare cu Coreea de Nord înregistrează progrese. 

Hagerty a respins însă preocupările în sensul că oprirea exerciţiilor ar însemna o reducere a angajării SUA în regiunea din nord-estul Asiei. ''Măsurile de securitate ale Washingtonului pentru regiune rămân neschimbate'', a declarat Hagerty, adăugând că presiunea maximă va fi menţinută până când Phenianul procedează la o denuclearizare într-un mod ''ireversibil şi verificabil''. Agerpres