Un Ferrari model calaic, care i-a apartinut actorului Steve McQueen, s-a vandut la licitatie in SUA pentru suma de 2,31 de milioane de dolari. Masina, un Ferrari Berlinetta Lusso din 1963, a fost vanduta prin intermediul casei de licitatii Christie’s.

Ferrari-ul a fost cumparat de un anonim, care a licitat prin telefon, si, spre uimirea celor 800 de participanti, masina a fost vanduta pentru o suma mai mult decat generoasa. Masina fusese estimata initial la 800.000-1,2 milioane de dolari, iar pretul final a fost aproape dublu.

Steve McQueen a jucat in filme precum ‘The Great Escape,” ”Bullitt,” ”Le Mans” sau ”The Thomas Crown Affair” si a primit masina cadou de la prima sa sotie, Neile Adams. Actorul, un impatimit al sporturilor cu motor, a cerut masina intr-o culoare speciala (maroniu) si piele bej in interior.

Masina nu ii mai apartinea lui McQueen de ani buni, insa cel care a cumparat-o a restaurat-o pana la ultimul surub. Fostul proprietar a declarat ca a platit pe Ferrari-ul lui Steve McQueen mai putin decat ar fi dat pe un Lexus nou.

 

Sursa: AP