Anul acesta, România nu numai că nu a mai câştigat primul loc, ci nici măcar nu s-a plasat pe niciuna din primele trei poziţii.

Staţiunea Bansko a devenit cea mai mare atracţie de iarnă pentru britanici după ce a scăzut tarifele cu 5% în acest sezon, faţă de anul trecut.

Preţul total pentru echipament, ski pass, instructor, mâncare şi băutură pentru două persoane se ridică la 263 de lire, preţ cu 100 de lire mai mic decât ocupanta locului doi, staţiunea Arinsal din Andorra, care a scăzut şi ea preţurile cu 5%, potrivit Ski Resort Report 2011.

Pe locul al treilea, este o staţiune nou intrată în acest clasament, Bohinj din Slovenia.

Capitala de iarnă a Balcanilor

"Schiorii care au la dispoziţie un anumit buget pot alege dintre staţiuni care oferă un bun raport calitate-preţ din est, Bulgaria şi Slovenia, şi din vest, în Andorra. De asemenea, Italia încearcă să atragă schiorii care preferă să schieze pe pistele din staţiunile consacrate", comentează Sarah Munro, preşedintele Post Office Travel Money.

Anul trecut, Bansko a fost desemnată drept capitala de iarnă din Balcani la un târg de turism din oraşul Novi Sad din Serbia.

Orăşelul de lângă Parcul Naţional Pirin, situat la o distanţă de 160 kilometri mai la sud de Sofia, oeferă un contrast puternic, dar frumos între străzile pavate şi bisericile din oraşul vechi şi investiţiile de sute de milioane de euro în hoteluri, piste de schi în partea sa modernă.