Criza economică va reduce dramatic profiturile băncilor străine care au subsidiare şi în România, dar şi a băncilor din România, cum este cazul Băncii Transilvania, care va înregistra o scădere a profitului cu 91%, potrivit unui studiu Reuters.

Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, va înregistra un declin al profitului de aproape 50 de procente, respectiv minus 47%, conform studiului Reuters, preluat de Mediafax.

„În cazul Raiffeisen International şi OTP scăderea va fi de 72%, respectiv 61%, la 275 milioane de euro, respectiv 118 miliarde de forinţi (434 milioane euro), ca urmare a rezultatelor negative ale operaţiunilor din Ucraina”, se menţionează în documentul citat.

O scădere relevantă a profitului, de 58%, va fi consemnată de către UniCredit în timp ce Societe Generale va anunţa un declin de 32%, menţionează de asemenea analiza realizată de Reuters.

De asemenea, băncile elene National Bank of Greece (NBG), Alpha Bank şi EFG Eurobank vor raporta profituri mai mici cu 27%, 12% şi 34%, respectiv de 1,23 miliarde de euro, 452 milioane de euro şi 432 milioane de euro în timp ce pentru Millenium Bank analiştii consultaţi de Reuters se aşteaptă la o scădere a profitului cu 69%.

SURSA: Mediafax