Cât timp vom mai purta masca de protecție? Profesorul Streinu Cercel a spus-o clar

Invitat la o dezbatere organizată de CJD Corneliu Ștefan, profesorul Streinu Cercel a vorbit despre masca de protecție. Acesta a precizat, la începutul declarațiilor sale, să și-ar fi dorit să îi vadă pe cei prezenți la dezbatere fără masca de protecție, subliniind că aceasta va mai fi necesară probabil încă doi ani de zile.

Profesorul Streinu Cercel a precizat că nu vom scăpa prea curând de mască deoarece ”am lălăit-o în stilul clasic românesc, iar acum vedem la câte cazuri am ajuns”. Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” spune că este ”horror” să înregistrăm acum 7.000 de cazuri de coronavirus.

„Mi-aş fi dorit să vă văd fără mască, dar asta se va întâmpla cel mai probabil peste vreo doi ani de zile. De ce? Pentru că tot noi, cu mâna noastră, neluând atitudine cât se poate de directă încă de la începutul pandemiei, am lălăit-o în stilul clasic românesc, iar acum vedem la câte cazuri am ajuns. Să ajungi acum la 7.000 de cazuri este horror.”, spune acesta.

Profesorul a subliniat că spitalele sunt pline de pacienți cu coronavirus, în timp ce alții rămân la camera de gardă pentru a li se găsi un loc în spital.

”Va fi foarte greu”

Senatorul a precizat că lumea ar trebui să înțeleagă că singurele instrumente pentru a trece peste pandemie sunt vaccinarea, portul măștii și spălatul pe mâini. În cazul în care oamenii nu înțeleg acest lucru, senatorul spune că ”va fi foarte greu”.

”Dacă nu înţelegem că nu avem alte instrumente decât a ne vaccina, a purta mască şi a ne spăla pe mâini, să ştiţi că va fi foarte greu”, a declarat senatorul Adrian Streinu Cercel, care a fost prezent la dezbaterea publică “Sănătate pentru Dâmboviţa”, organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, la Târgovişte.

Acesta a mai spus că vaccinul este cât se poate de sigur și că este singurul instrument care ne poate scoate din pandemie, subliniind că acesta nu are niciun fel de contraindicații. Profesorul Streinu Cercel a mai precizat că persoanele care spun că vaccinul are contraindicații ”ar trebui să se ducă să pună mâna pe carte”.

Sursă foto: Dreamstime