Softul cu care compania spera sa se impuna isi propune sa extinda utilizarea terminalelor de tip M-POS (mobile point of sale) pentru procesarea de plati electronice, comercializate de Golden Port Technologies, de la un simplu terminal la un ghiseu bancar complex. Aplicatia IPDevel va acoperi intreaga activitate de procesare a tranzactiilor cu carduri, asigurand securizarea, autentificarea si oferirea suportului tehnologic necesar.

Softwin va lansa o noua versiune a serviciului INTUITEXT

Compania Softwin Romania, cel mai important furnizor est-european de servicii de structurare de continut pentru Internet si ePublishing, va lansa, cu ocazia Targului de Carte de la Londra, versiunea 2.0 a serviciului online de conversie de date, INTUITEXT. Softul asigura conversia automata a documentelor din formate clasice sau chiar hartie, in formate finale, bazate pe XML. Noua versiune aduce multiple facilitati serviciului de conversie, prin largirea gamei de formate de intrare acceptate: PDF, QuarkXPress, MSWord, Page
Maker. Potentialii clienti pot testa serviciul gratuit, trimitand documentul, pentru a fi convertit, la www.intuitext.com.

Vanzarile mondiale de semiconductoare au scazut cu aproape 40%
Potrivit unor date publicate de World Semiconductor Trade Statistics (WSTS), vanzarile mondiale de semiconductoare au scazut la inceputul acestui an, comparativ cu perioada similara a anului 2001. Cifrele inregistreaza un declin de 39,8% in domeniul semiconductoarelor, in timp ce vanzarile de cipuri au fost de asemenea in scadere, cu 1,7% fata de decembrie 2001. Declinul cel mai accentuat a fost raportat in Statele Unite, unde vanzarile au coborat cu 51,8%, si in Europa, unde
s-au redus cu 40,4%. (Paul Stroe)

Posta Romana are o noua pagina de Internet

Compania Posta Romana a lansat noua pagina de Internet a societatii, unde sunt prezentate o serie de informatii utile pentru clienti. Noua versiune cuprinde urmatoarele sectiuni: Produse si servicii, Tarife, Oficii postale, Suport, Filatelie si Ajutor, Despre noi. De asemenea, creatorii site-ului au introdus o rubrica speciala, denumita „Comunicate de presa”, unde pot fi accesate materialele emise de companie incepand cu luna aprilie 2001. Adresa paginii este https://www.posta-romana.ro

Sony Ericsson si-a prezentat noua gama de produse

Compania Sony Ericsson si-a prezentat prima gama de produse multimedia mobile sub aceasta marca, precum si noua sa strategie, prin care intentioneaza sa devina unul dintre principalii jucatori pe piata mondiala a telefoanelor mobile. Portofoliul include un numar de patru noi modele de celulare, precum si echipamente complementare. Produsele sunt compatibile cu tehnologia GPRS, incorporeaza aplicatii multimedia si Internet.
Sony Ericsson Mobile Communications a fost fondata in anul 2001, prin asocierea dintre Ericsson si Sony
Corporation. (Paul Stroe)

Softul saptamanii

Accesarea calculatorului de oriunde si de pe orice platforma
Daca doriti sa folositi un calculator ce ruleaza pe sistem Windows pentru a accesa un program sub o alta platforma, instalat pe un alt calculator, puteti folosi Virtual Network Computing (VNC). Aplicatia, dezvoltata de laboratoarele Cambridge, functioneaza pe orice platforma (Windows, Unix, MacIntosh, Linux), astfel incat un desktop de Linux poate fi vizualizat pe un PC, o interfata Solaris poate fi accesata de pe un MacIntosh, combinarile intre sisteme fiind practic nelimitate. Accesul la un alt calculator se poate face atat in retea cat si via Internet. VNC permite vizualizarea si accesarea programelor de pe acel calculator de catre mai multi utilizatori in acelasi timp. Avantajele aplicatiei sunt remarcabile: programul este simplu si ocupa foarte putin spatiu si, cel mai important, este gratuit. Codul sursa este si el disponibil, impreuna cu o documentatie completa in vederea modificarii de catre cei interesati. Pagina de unde-l puteti descarca este https://www.uk.research.att. com/vnc/ (Paul Stroe)

Graficul saptamanii

Vanzarile mondiale de PDA in anul 2001
Potrivit unui studiu realizat de compania Gartner Dataquest, piata dispozitivelor PDA a inregistrat anul trecut o crestere de 8,6 la suta comparativ cu sfarsitul lui 2000. Din punctul de vedere al unitatilor comercializate, lider incontestabil al pietei ramane Palm Computers, cu aproximativ 5 milioane de dispozitive vandute. Cu toate acestea, Palm este singura companie care a inregistrat o scadere de 9,5 la suta fata de anul 2000, cand avea o cota de piata de 50 la suta. Cel mai spectaculos salt a fost inregistrat de Compaq, care a raportat o cifra de crestere de 175,4 la suta, ajungand sa atinga o cota de piata de 9,8 la suta fata de 4,2 la suta in anul 2000. (Paul Stroe)