unici din Romania si de 9.998.700 de utilizatori de Internet din strainatate. „Patru milioane de utilizatori Internet pot parea putini la prima vedere, insa, pentru noi, cei care am inceput sa masuram audienta Internet cand nu depasea 100.000 utilizatori si care ne desfasuram activitatea in acest domeniu, inseamna foarte mult. Inseamna depasirea unui prag psihologic, inseamna ca exista deja o masa critica de utilizatori care acceseaza site-urile romanesti“, a declarat Orlando Nicoara, director general al companiei NetBridge.

Microsoft lupta impotriva tuturor
Cinci mari companii din sectorul IT&C (IBM, Oracle, Nokia, Red Hat si RealNetworks) au anuntat ca vor sprijini eforturile Comisiei Europene de a pune capat monopolului exercitat de gigantul american Microsoft pe piata sistemelor de operare. In luna martie 2004, Bruxelles-ul a condamnat Microsoft de abuz de pozitie dominanta si, pe langa plata unei amenzi record de 497 milioane dolari, a cerut grupului american sa comercializeze o versiune a sistemului de operare Windows fara programul Media Player.

MasterCard face baza de date anti-frauda
MasterCard va activa in cuand in Europa sistemul sau unic, denumit MATCH, o baza de date operata global, ce include comerciantii care au inregistrat nereguli in activitatile relevante de tranzactii electronice. Consultarea acestei baze de date va permite bancilor sa se informeze mai bine inainte de a semna contracte cu noi comercianti. De indata ce un comerciant este identificat ca avand un anumit grad de risc, se iau masuri preventive. In trecut, in cazul in care banca acceptatoare anula contractul cu comerciantul respectiv, acesta obisnuia sa apeleze la o alta banca din alta tara si sa-si reinceapa afacerea, cu mari riscuri ca neregulile semnalate de prima banca sa reapara.