Ministerul Apărării Naţionale, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, a ţinut să dezmintă o informaţie falsă care a circulat pe reţeaua WhatsApp.

Mai exact, este vorba despre un mesaj care susţinea că elicoptere militare ale MapN vor survola Bucureştiul şi vor pulveriza substanţe dezinfectante, iar oamenii erau sfătuiţi să îşi ţină uşile şi ferestrele închise toată noaptea.

„Această informație este în totalitate falsă”, precizează Ministerul Apărării, care adaugă că nu a primit o astfel de misiune şi că elicopterele din dotarea armatei nu au oricum astfel de capabilităţi tehnice.

Mesajul integral de pe pagina Ministerului Apărării Naţionale

„Vă semnalăm o informație falsă, distribuită pe rețeaua WhatsApp: Un avertisment cu privire la o așa-zisă misiune a Forțelor Aeriene Române, prin care elicoptere militare ar urma să pulverizeze deasupra Municipiului București substanțe dezinfectante. Autorul acestei dezinformări cere populației să nu deschidă ușile și ferestrele pe timpul acestei nopți.

Această informație este în totalitate falsă, Forțele Aeriene nu au primit o asemenea misiune. Elicopterele din dotarea Armatei României nu dispun, la acest moment, de capabilități tehnice care să permită dispersarea/pulverizarea de substanțe lichide în aer.

Reiterăm rugămintea de a vă informa doar din surse oficiale”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării.