Tot mai multe computere sunt infectate de programe periculoase prin intermediul dispozitivelor de stocare tip USB flash drive avertizează specialiştii în securitate de la Kaspersky Lab.

Specialiştii în securitate atrag atenţia asupra numărului mare de infecţii provocat de malware-ul de pe dispozitivele mobile de stocare, dar şi asupra cailor troieni răspândiţi prin intermediul jocurilor PC online (deşi nu au atins încă un nivel îngrijorător).

Net-Worm.Win32.Kido.ir, care şi-a făcut pentru prima dată apariţia luna trecută, a înlocuit versiunea precedentă a viermelui Kido/Conficker, Kido.ih. O mare parte din succesul acestui tip de malware este datorat infecţiilor cauzate prin intermediul stick-urilor de memorie pe USB.

În acelaşi context al mediilor de stocare mobile, Autorun.dui este completat de un program periculos asemănător, Autorun.awkp, care a intrat în clasament pe poziţia a noua. După cum sugerează şi numele acestor programe, rolul lor este de a executa malware imediat ce un astfel de dispozitiv este introdus în computer. Acesta este motivul pentru care specialiştii Kaspersky Lab remarcă creşterea în prevalenţă a dispozitivelor de stocare USB, ca surse de infecţie pentru computerele utilizatorilor.

Top 10 ameninţări informatice din luna octombrie

1 Net-Worm.Win32.Kido.ir 
2 Net-Worm.Win32.Kido.ih 
3 not-a-virus:AdWare.Win32.Boran.z 
4 Virus.Win32.Sality.aa 
5 Worm.Win32.FlyStudio.cu 
6 Trojan-Downloader.Win32.VB.eql 
7 Virus.Win32.Induc.a 
8 Packed.Win32.Black.d 
9 Worm.Win32.AutoRun.awkp 
10 Virus.Win32.Virut.ce 

SURSA: Kaspersky