Noul șef suprem a companiei Ford, Jim Hackett, care a preluat conducerea companiei de la Mark Fields, și-a anunțat echipa cu care speră să revigoreze gigantul american. Pentru europeni, cea mai importantă numire este cea a lui Steven Armstrong, un britanic de 52 de ani care, în cei 25 de ani petrecuți în cadrul companiei, a avut poziții fruntașe la Jaguar, Volvo și Ford Europa. Având în vedere speculațiile recente, conform cărora americanii ar putea vinde divizia europeană (Cui?) pentru a își securiza viitorul, un detaliu din cariera lui Steven Armstrong pare a avea o importanță majoră. El este cel care a supervizat din partea Ford vânzarea mărcii Volvo către Zhejiang Geely Holding Group în 2010. Noul șef al Ford Europa cunoaște foarte bine și uzina românească de la Craiova a grupului american. La începutul lunii aprilie el s-a întâlnit, chiar la Craiova, cu premierul Sorin Grindeanu.

„Suntem foarte mândri de echipa noastră de aici și de tot progresul înregistrat în fabrica noastră în ultimele luni ale acestui an și suntem foarte bucuroși să putem primi în uzina noastră încă 976 de noi angajați în vederea pregătirii producției modelului EcoSport a cărui lansare va avea loc în toamna acestui an. Am avut ocazia să discut cu domnul prim-ministru și suntem foarte mulțumiți de sprijinul pe care l-am primit din partea Guvernului României. Așteptăm în continuare să avem o lansare cu succes și să creștem în continuare afacerile și prezența noastră aici”, a declarat Steven Armstrong pe 7 aprilie, la Craiova.

Funcția pe care Steven Armstrong o va prelua de la 1 iunie se va adăuga celei de vicepreședinte al întregului grup, iar țelul său va fi, conform Ford, „să execute programul One Ford astfel încât să atingă o creștere profitabilă printr-o atenție deosebită acordată noilor produse, întăriri mărcii și eficientizării costurilor”.

Alte numiri importante pentru compania americană sunt:

– Raj Nair va fi președintele Ford North America

– Peter Fleet preia divizia Asia Pacific

– Hau Thai-Tang va conduce zona de dezvoltare și achiziții a grupului

– Sherif Marakby va fi vicepreședinte și se va ocupa, în special, de vehiculele autonome și electrice

– Ken Washington va fi tot vicepreședinte cu principale atribuții în zona cercetării și dezvoltării tehnologice