Deputaţii şi senatorii PDL nu au participat la vot ei, părăsind sala de plen înainte de începerea votului.

"Grupurile parlamentare ale PDL sunt consecvente în privinţa numirii directorului general al TVR cu poziţia pe care am avut-o marţi. Noi considerăm că din data de 10 decembrie, când raportul de activitate al Televiziunii Române a fost respins în plenul reunit, aţi avut şi timpul, şi majoritatea necesară să veniţi cu o soluţie definitivă la TVR. Noi nu considerăm că e corect şi legal ceea ce faceţi acum, interimat fără mandat imperativ. Ce anume are voie să facă? Mai mult, aţi şi emis o ordonanţă de urgenţă, modificând Legea 41, dând competenţe Birourilor Permanente reunite. Grupurile parlamentare ale PDL părăsesc sala în semn de protest faţă de procedura legală pe care dumneavoastră înţelegeţi să o adoptaţi", a spus viceliderul deputaţilor PDL, Gheorghe Tinel.

În cadrul audierilor de la Comisiile reunite de cultură, Stelian Tănase a spus că nu va apărea în nicio emisiune de televiziune cât timp va fi la conducerea TVR.

"Am luat o decizie care ţine de profesia şi de reguli de joc obligatoriu în toată lumea. Cât timp sunt la Televiziunea Publică nu voi apărea niciodată la TVR, nu voi avea o emisiune, nu mă voi pronunţa public în cauze publice. Este un sacrificiu, pentru că eu din asta trăiesc de mulţi ani. Nu voi apărea nici la alte televiziuni ca partener în emisiuni sau având o emisiune", a spus Tănase. AGERPRES